Exameninformatie
Niveau
Mbo 1, Mbo 2, Mbo 3, Mbo 4
Context
Mbo: Keuzedelen
Vak
ICT
Opleiding / Kwalificatiedossier
Mbo - Zorg en welzijn - Pedagogisch werk
Mbo - Handel en economie - Logistiek
Examen / Kwalificatie / Uitstroom
Mbo - Zorg en welzijn - Pedagogisch werk - Pedagogisch Medewerker Kinderopvang
Mbo - Handel en economie - Logistiek - Logistiek medewerker
Mbo - Handel en economie - Logistiek - Logistiek teamleider
K-code
K0022
Productinformatie
Verschijningsvorm
E+Boek
Aantal pagina's
344
9789400227873 KZD DGV 1 2e kaft

Keuzedeel - Digitale vaardigheden basis

Let op! Dit boek is een opvolger van: KZD DGV 1 (9789400216525)
Boekcode:KZD DGV 1
ISBN:9789400227873
Druk: 2
Auteur: Nina Lenders
Prijs: € 34,50

Artikelomschrijving

Centraal in het keuzedeel staan de kennis, vaardigheden en competenties die de mbo deelnemer nodig heeft bij de uitoefening van zijn of haar beroep ongeacht het softwarepakket, de vorm van verwerking en werkwijze. Wij hebben te maken met een informatiesamenleving waarin er een toevloed is aan digitale informatie en data, op een grote diversiteit aan devices en waarbij werknemers steeds meer inzicht moeten hebben in de koppeling tussen systemen, het op juiste wijze verspreiden van informatie en de verantwoording voor toekomstige juiste bewaring. Alle informatie en communicatie wordt immers verspreid door en vindt plaats met behulp van systemen. Dit betekent dat niet alleen kennis over het systeem aanwezig moet zijn, maar dat ook een keuze moet worden gemaakt voor een vorm waarin digitaal wordt gecommuniceerd en de wijze waarop de werknemer te werk gaat. Tot slot moet er inzicht zijn in hoe effectief men ICT in kan zetten bij zijn beroep.

Er is een relatie met het keuzedeel Digitale vaardigheden gevorderd. Het verschil is dat daar extra werkprocessen zijn aangewezen die het Digitale vaardigheden basis overstijgen. Andere verschillen liggen met name in de complexiteit: in het keuzedeel Digitale vaardigheden gevorderd zal de beroepsbeoefenaar vaker strategieën bedenken en methodes toepassen. Digitale vaardigheden gevorderd is daarom een keuzedeel dat bij uitstek geschikt is voor de niveau 3 en 4 kwalificaties.

Kwalificatie: K0022

Bij aanschaf van dit artikel ontvang je een leerwerkboek. Je ontvangt een papieren exemplaar met op de achterkant een unieke licentiecode voor het gebruik van het E-boek op Digiplein.

Voor docenten wordt dit leerwerkboek aangeboden met omvangrijke ondersteuning. Hierbij kun je denken aan:

  • Docentenhandleiding
  • Toetsvragen
  • PowerPointpresentaties
Bekijk productinformatie Bekijk exameninformatie

Contact met de uitgever

Wil je meer weten over KZD DGV 1 of heb je een inhoudelijke vraag? Neem contact op met uitgever Manoe Hoogstede en Nina Lenders.