Modulair onderwijs

Ons complete aanbod lesmateriaal is modulair opgezet. Alle onderwijseenheden zijn modulen, bouwstenen waarmee je als docent je eigen opleiding kunt vormgeven. Dit sluit volledig aan bij de ontwikkelingen op het gebied van adaptief onderwijs.

Het lesmateriaal bestaat uit studieboeken, hoofdstukken, BPV-boeken, toetsen, examenvoorbereidingen, educatieve video’s, opdrachten en andere ondersteunende middelen. Alle onderdelen zijn gemetadateerd op onderwerp, context en niveau en kunnen los worden ingezet.

Aanbod pagina

Structuur

Ons lesmateriaal is helder gestructureerd waarbij een hoofdstuk of module wordt gestart met een inleiding gevolgd door leerdoelen afgestemd op de exameneisen. De leerdoelen laten studenten zien waar zij naartoe werken. Dit wordt gevolgd door kennis- en verwerkingsopdrachten. Doordat de student, na het lezen van de theorie, direct aan de slag gaat met de verwerking, wordt een hoger leerrendement behaald. Om de lesstof optimaal te verwerken wordt afgesloten met een begrippenlijst en eindopdracht.

Praktijk staat centraal

Ieder studieboek bevat ook praktijkopdrachten die projectmatig zijn opgebouwd en beoordelingscriteria die aansluiten op de kern- en deeltaken uit het examenprogramma. De praktijkopdrachten bevatten stappenplannen en beoordelingsschema’s voor de beroepsvaardigheden.

Het dyslexie-proof lettertype en de rustige bladspiegel zorgt ervoor dat al ons lesmateriaal uitstekend geschikt is voor onderwijs op verschillende niveaus.

Afbeelding website boek en pc 1

Vorm

Bepaal zelf hoe je wilt werken: online, uit een boek of met een combinatie van beide. Standaard ontvang je een fysiek boek inclusief een 3-jarige licentie voor het online boek. Het online boek is inhoudelijk exact hetzelfde en biedt zelfs aanvullende mogelijkheden. Het online boek is interactief, wat inhoudt dat er de mogelijkheid is om opdrachten te maken, de voortgang van studenten te volgen en zijn video's of websites in één klik te openen.

Lees meer over onze online leeromgeving Digiplein