Lees voor

Wat leren studenten?

In deze praktische lesbrief leren studenten alles over:

  • BBQ'en: De kunst van het langzaam garen boven houtskool of gas voor een diepe smaak
  • Grillen: De perfecte techniek voor een knapperige korst en dat karakteristieke grillmotief
  • Roosteren: De subtiele verschillen met grillen en hoe je zonder (of met minimaal) vet werkt

De lesbrief bevat niet alleen uitgebreide uitleg over deze technieken, maar ook praktische tips, instructievideo's en stap-voor-stap werkwijzen. Studenten leren bijvoorbeeld hoe ze een entrecote perfect kunnen grillen of hoe ze groenten kunnen roosteren voor een smaakvolle BBQ-salade.

Blog Gastronomixs UG 2

Creativiteit en praktijk

Het lesmateriaal stimuleert studenten om zelf creatief aan de slag te gaan. In twee uitdagende opdrachten passen ze de geleerde technieken direct toe:
1. Het samenstellen van drie hartige hapjes voor een speciale gelegenheid, waarbij elke hapje met de BBQ of grill bereid moet worden
2. Het bereiden van een zoet dessert met minimaal drie componenten, waarvan één met BBQ-techniek

Door gebruik te maken van de meer dan 6000 componenten van Gastronomixs, kunnen studenten hun kennis direct omzetten in praktische vaardigheden. De opdrachten moedigen ook aan tot samenwerking, wat creativiteit, feedback en effectieve taakverdeling bevordert.

Aan de slag!

Wil jij jouw studenten de basis van koken leren terwijl ze inspelen op de trends van nu?

Gratis gebruiken in Digiplein

Vraag gratis licenties aan om deze lesbrief met je studenten in Digiplein te gebruiken.

Aanvraag module | BBQ'en, grillen en roosteren

Uitgeversgroep X Gastronomixs

Deze lesbrief is tot stand gekomen door een exclusieve samenwerking tussen Uitgeversgroep en Gastronomixs. Bij Uitgeversgroep maken we beroepsgericht lesmateriaal voor pro, vmbo en mbo, waaronder de methode voor mbo keuken. Gastronomixs is dé inspiratiebron voor professionele koks met meer dan 6000 componenten en tientallen gerechten.

Samen zorgen we ervoor dat koks in opleiding niet alleen de basis leren op school met onze methode KOK BASIS en KOK ZWK, maar ook geïnspireerd worden om hun creativiteit verder te ontwikkelen met Gastronomixs.