Blog Stage in het buitenland 2

Module | Stage in het buitenland

Een nieuwe cultuur proeven, andere perspectieven zien en een andere taal horen en misschien zelfs leren spreken. Veel studenten dromen om dit te kunnen doen in hun stageperiode. En terecht! Het is enorm leerzaam maar tegelijkertijd ook een hele onderneming.

Deze gratis module helpt studenten met de voorbereidingen en uitvoering van hun stage in het buitenland.

Gratis deze module gebruiken?

Wil jij deze module gebruiken? Laat je gegevens achter en je ontvangt per mail licentiecodes voor je studenten om de module op Digiplein te gebruiken.

Aanvraag module | Stage in het buitenland

Wat leren studenten in deze module?

Aan de hand van een checklist start de student met de eerste voorbereidingen. Denk aan het stagecontract waarin duidelijke afspraken gemaakt worden, maar ook verzekeringen, reisdocumenten en huisvesting komen aan bod. De student loopt door een begroting heen en rekent uit hoeveel geld nodig is om de stage in het buitenland te financieren.

Het is een hele stap om bij een nieuw bedrijf te gaan werken, laat staan een bedrijf in een compleet ander land waar ze een andere taal spreken. Daar helpen we de studenten een handje bij! Wat kun je verwachten en wat kun je doen om je eerste week iets minder spannend te maken?

Natuurlijk hoop je dat het niet nodig is, maar de module bereidt de studenten er ook op voor om te gaan met onverwachte situaties. Mochten er dingen gebeuren die een grens over gaan of wordt de student onverwachts ziek, dan biedt de module handvatten.

Blog Stage in het buitenland begroting

Eindopdracht

Aan het einde van de module heeft de student een checklist om met lastige situaties om te gaan én vooral heel veel zin om te beginnen! In de afsluitende eindopdracht komt alle theorie samen. De student gaat aan de slag om het land én het stagebedrijf te verkennen. Ook wordt er gekeken naar leerdoelen, wat wil de student leren tijdens de stageperiode en welke competenties zijn hier voor nodig?

Met het inzetten van de module is de student écht voorbereid op een fantastische en onvergetelijke stage in het buitenland!