Blog Positieve Planner 1

De planners zijn ontwikkeld in samenwerking met onderwijsprofessionals Linda Goldsteen en Karin Kos. Als professionals in het onderwijs begrijpen zij als geen ander hoe cruciaal een goede agenda is, zowel voor leerlingen/studenten als voor docenten!

De Positieve Planner is een doorontwikkeling van de Learn & Life Journal die Linda en Karin met veel succes in eigen beheer hebben uitgegeven, gericht op het voortgezet onderwijs. Door een samenwerking aan te gaan met de Uitgeversgroep is de agenda uitgegroeid tot een breed toegankelijke agenda die inzetbaar is voor het praktijkonderwijs, vmbo én mbo.

Beide planners zijn ontwikkeld met steun van het Institute for Positive Health (IPH).

Blog Positieve Planner 2 1

Planner voor leerlingen/studenten én docenten

We introduceren twee versies:
📚 Positieve Planner voor leerlingen/studenten
📚 Positieve Planner voor docenten – deze versie bevat extra materiaal voor klassikale bespreking van belangrijke onderwerpen.

De planners zijn vanaf juli beschikbaar, maar je kunt ze nu alvast in pre-order bestellen!

Bekijk inkijkexemplaar!

In het kort
De Positieve Planner 2024/2025 loopt van augustus 2024 t/m begin september 2025 en is dus ideaal voor het schooljaar. De planner heeft jaar-, maand- én weekoverzichten. Op elke pagina is voldoende ruimte om bijkomende taken te noteren. Ook word je iedere week uitgedaagd met een korte stimulans om aandacht te besteden aan je welzijn. De planner heeft een prettig formaat (A4) en wordt uitgegeven met een leeslint.

Pre-order nu de Positieve Planner voor leerlingen

Bestel nu alvast de planner, medio juli wordt je bestelling verzonden.

Pre-order nu de Positieve Planner voor docenten

Bestel nu alvast de planner, medio juli wordt je bestelling verzonden.

Blog Positieve Planner 3

Hoe maak je gebruik van de Positieve Planner?

De planner straalt een enthousiaste aanpak uit, vol met heldere instructies en waardevolle tips voor effectief plannen en organiseren. De gebruiker van de planner wordt op een toegankelijke wijze geïntroduceerd tot de kracht van Positieve Gezondheid en wordt aangemoedigd om hier zelf actief mee aan de slag te gaan.

Op de eerste pagina's van de planner staat een toelichting op Positieve Gezondheid en hoe je dit kunt toepassen in je dagelijks leven. In de planner staat wekelijks een stimulans in de vorm van een quote, vraag of tip die vanuit het gedachtegoed van Positieve Gezondheid aandacht besteedt aan welzijn van jongeren. Ook vind je in de planner opdrachten en tips waarmee jongeren zowel individueel als in groepsverband aan de slag kunnen gaan.

Docentenplanner
De docentenplanner sluit qua opzet aan op de planner voor leerlingen/studenten. De planner is uitgebreid met tips hoe je als docent met jongeren in gesprek kan gaan over welzijn.